Türkiye'nin en iyi haber sitesi
FUNDA KARAYEL

İki saat süren makyajla 'Shrek'e dönüşüyor

Broadway'in kapalı gişe oynayan dev prodüksiyonu 'Shrek' müzikalinin, uluslararası turne kapsamındaki ilk durağı İstanbul Zorlu PSM oldu. Birbirinden heyecanlı sürprizlerin yer aldığı müzikal öncesi hem sahne arkasının görünmez kahramanlarıyla tanışmak, hem de oyuncuların saatlerce süren makyaj serüvenlerine tanık olmak için kulise girdim.

KOSTÜMLERİ ÖDÜLLÜ
Müzikal tarihinin en eğlenceli ve ihtişamlı yapımlarından biri olan 'Shrek'; En İyi Kostüm dalında Tony Ödülü'nün sahibi olmuştu. Akşamki oyun için kostümlerin hazırlandığı sırada, ilk olarak kostüm tasarımcısının yanına oturdum. Anladım ki, müzikalin görünmez kahramanlarının en başında kostüm tasarımcısı geliyor. O ne zor iştir; yüzlerce kostüm tek tek kontrol edilip yeni eklemeler yapılıyor. Bu ünlü animasyon karakter; 10 konteynırla ülkemize getirilen dekor ve kostümlerle sahnede yeniden canlanıyor. Müzikalin prodüksiyon ekibi; seyirciye ilk saniyesinden son saniyesine kadar benzersiz bir deneyim yaşatmaya şartlanmış gibiydi.

MASKE DEĞİL MAKYAJ
Kuliste en merak ettiğim ikinci yer; makyaj odasıydı. Shrek, nasıl oluyor da bu hale geliyor? Maske mi takıyor, yeşile mi boyanıyor? Tüm çocukların merak ettiği bu sorunun yanıtını bulmak için, Shrek'i canlandıran Kyle Timson'ın yanında aldım soluğu. Makyaj, iki saat sürüyormuş. "Of ne sıkıcı!" deyince, Kyle "Ne sıkıcısı! İki saat dinlenmiş oluyorsun" dedi. "Kimse inanmaz senin 'Shrek'i oynadığına" dedim; "Tanınmak önemli değil; ben insanların iyi bir müzikal izlemesi için elimden geleni yapıyorum" dedi. Ekibin İstanbul macerasının nasıl geçtiğini sorduğumda, adet olduğu üzere ilk olarak tarihi yerleri gezdiklerini söylediler. Kyle, Türk kahvesine ve Galata Kulesi'ne bayılmış. Türk insanı içinse "Çok yardımsever ve çok arkadaş canlısı" yorumunu yaptı.

SAHNEDE KARDİYO!
Oyuncular sahnede öyle bir performans sergiliyor ki, adeta kardiyo yapıyorlar. Hiçbirinin başka bir spor yapmasına gerek yok. Ben yılda kaç performans sergiledikleri değil, kaç kalori yaktıklarını merak ediyorum... Bir hayli kilo verdiklerine eminim. Beğenilmeyi fazla abartmıyorlar; ego denilen şeyden haberleri yok. İşlerini büyük bir saygıyla yapıyorlar. Türk oyuncuları Broadway'e yollasak da ders mi aldırsak acaba! 'Shrek'in İstanbul'dan sonraki durağı Katar olacak...

YEŞİL RENK PATENTLİ
Shrek müzikalinde; uzak bir diyarda çirkin bir dev, bir prensesi kurtarmaya çalışıyor. Bu maceraya susmak bilmeyen bir eşek, asabi bir kötü adam, huysuz bir kurabiye ve bir sürü masal kahramanı ekleniyor. Böylelikle gerçek bir kahramana ihtiyaç duyulan bir karmaşa ortaya çıkıyor. Bu arada 'Shrek' yeşilinin renk patenti alınmış; yani artık resmi ismi de 'Shrek yeşili'...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA